søndag 4. oktober 2009

Motivasjon

Hvordan opprettholde motivasjonen?

"Hvis du har hørt den samme sangen om og om igjen, vil du til slutt få lyst til å høre på en annen. Hvis du spiser den samme maten dag etter dag, vil du snart føle et behov for å smake nye smaker.
Hvis du bare sitter foran pc’n og blogger vil du etterhvert miste interessen.
Hvis din eneste treningsform er jogging, vil du før eller siden finne det svært kjedelig.
Ergo, variasjon er et veldig viktig punkt når det kommer til å opprettholde motivasjon.
For å opprettholde motivasjon trenger vi også inspirasjon. Inspirasjon gir påfyll for motivasjon. Det finnes mange kilder til inspirasjon, og noen av de beste er de menneskene som allerede har oppnådd det vi ønsker å oppnå. Jeg kan vedde høyrehånda mi på at Børge Ousland har lest mye om Fritjof Nansen og Roald Amundsen. Jeg er sikker på at de fleste som er interessert i selvutvikling vet hvem Anthony Robbins er. Det å skaffe seg forbilder er gode måter å opprettholde motivasjon på.
Hvis du f.eks. har gryende planer om å skaffe deg en ny ting, la oss si en ny mobil, kan det være nok inspirasjon i å snakke med en venn som allerede har kjøpt en ny mobil. Det kan gi deg selv motivasjon nok til å dra til butikken og kjøpe en selv. Er du med? Inspirasjon finnes ikke nødvendigvis bare i de store heltene.
Andre kilder til motivasjon er noe som får følelsene våre i sving. Gode følelser er bra for å holde motivasjonen oppe. Kunst og kultur er gjenspeiling og videreformidling av skapernes følelser og blir i så måte overført til oss mottakere. Jeg er ikke alene om å betrakte kunst som en kilde til inspirasjon. Eller gode filmer, interessante bøker og (faktisk) realityshow. Idol og Britains got talent har inspirert millioner av seere inkludert meg. Jeg vil spesielt nevne Gordon Ramsay i bl.a. realityserien Hells Kitchen som en utrolig kilde til motivasjon. Hans evne til å inspirere kan få meg til å gråte.
Vi trenger stadig påfyll for å holde motivasjonen oppe. Mange toppidrettsutøvere bruker egne motivatører, mentorer som forteller utøverne hvordan de skal tenke for å opprettholde motivasjonen. Dette består veldig mye av å ha riktig fokus og å tenke positivt.
For å holde motivasjonen oppe skal du huske på variasjon og inspirasjon, være bevisst på de indre og yte motivasjonsfaktorene og sørge for at de blir ivaretatt."
Ha en kjempe god uke alle sammen!

1 kommentar:

  1. Så bra, Rita! :) hvem ser du opp til? hvem får du inspirasjon av? Hvem er ditt forbilde? Hva ønsker du å oppnå(hva er ditt mål)?

    SvarSlett